Epilarea IPL acasă cu Philips Lumea. Întrebări și răspunsuri

epilare ipl

Dacă sunteți în căutarea unor soluții care să vă ajute să scăpați de epilarea cu ceară atunci cu siguranță ați auzit de epilarea IPL care se poate face acasă cu ajutorul aparatului Philips Lumea.

Eu, personal am aflat prima oară de epilarea care folosește tehnologia IPL de la o prietenă medic care mi-a explicat cum funcționează. De la aceeași prietenă medic am aflat și că nu există epilare definitivă, așa cum credeam până în acel moment. Există epilare cu laserul care este extrem de eficientă și care, spre deosebire de alte tehnici îndepărtează chiar și firele de păr mai subțiri și mai puțin negre, însă nu 100%.

Revenind la subiectul articolului, IPL sau lumina intens pulsată este o raza de lumină de intensitate mare care este folosită pentru mai multe proceduri.

Cum funcționează?

Lumina este absorbită de către melanina (pigmentul) din păr, fiind apoi transformată în energie luminoasă. Apoi, această energie luminoasă ajunge în rădăcina firului de păr, stimulând foliculul firului de păr să intre în faza latentă. Drept rezultat, părul cade în mod natural, iar creșterea părului este încetinită.

Dorind să ofere o soluție pentru persoanele care își doresc să se epileze acasă, cei de la Philips au creat aparatul Lumea, sistemul de epilare cu lumină intens pulsată (IPL). Philips Lumea inhibă creșterea părului nedorit fără a provoca iritaţii neplăcute sau efectul inestetic de fir crescut sub piele.

Mai jos am realizat o listă cu posibilele întrebări pe care multe dintre noi le-ar putea avea cu privire la acest tip de aparat. Sper să vă fie de ajutor, iar in cazul in care aveți și alte intrebări nu ezitați să folosiți rubrica de comentarii. O să mă asigur că veți primi răspunsuri corecte și complete.

Așadar să începem lista întrebărilor și răspunsurilor:

1. Philips Lumea rezolvă problema firelor crescute sub piele?

În general firele de păr crescute sub piele sunt rezultatul iritației sau al creșterii excesive a părului, care blochează și irită foliculii de păr, încrustându-se sub piele.

Philips Lumea rezolvă problema firelor crescute sub piele pentru că nu provoacă iritații, acționând delicat asupra pielii.

2. După 5 ani trebuie să cumpăr altul și pe acesta să-l arunc?

5 ani este o durată de viață aproximativă. În funcție de cât de des este folosit, aparatul poate să te țină și mai mult de atât. Însă dacă numărul de pulsații s-a terminat (după mulți ani), trebuie cumpărat un nou aparat.

3. După 5 ani de folosire mai sunt fire nedorite ? Trebuie folosit toată viața sau este într-adevăr epilare definitivă?

Nu există epilare definitivă. Philips Lumea ajută la menținerea fină a pielii o perioadă îndelungată, însă ședințele de întreținere trebuie repetate la câteva luni.

4. Referitor la efectele adverse , dăunează cumva sănătății?

Lumea este sigur de folosit, iar dacă se respectă toate indicațiile, nu ar trebui sa apară efecte adverse. În cazul în care știți că aveți probleme de sensibilitate a pielii este recomandat să consultați mai întâi un medic dermatolog.

5. Se poate utiliza acest aparat și pe zona feței ? Există posibilitatea de a nu ne mai bronza în zona tratată sau de a ne bronza excesiv ?

Aparatul se poate folosi și în zona feței (mai jos de pomeți) în special dacă ne achiziționăm modelul Lumea cu accesoriul special. Înainte de a folosi Lumea în orice zonă, pielea nu trebuie să fi fost expusă la soare timp de 48 ore, iar dupa folosirea aparatul este recomandat să treacă cel puțin 24 ore înainte de a ieși la soare.

6. Philips Lumea se poate folosi în sarcină și alaptare?

Nu este recomandată folosirea aparatului în timpul sarcinii și al alăptării.

7. Este eficient și pentru blond sau firele de păr deschise la culoare?

Cu cât rădăcina este mai închisă, cu atât rezultatele sunt mai vizibile. Lumina intens pulsată este captată de culoarea din firul de păr, prin urmare pe un păr deschis la culoare, IPL nu va fi la fel de eficientă.

8. Poate fi folosită pe pielea cu alunițe dacă nu se pune fascicolul de lumină direct pe acestea?

Nu utilizaţi IPL direct pe aluniţe. Dacă există o aluniţă în zona pe care doriţi să o trataţi, folosiţi un creion dermatograf de culoare albă, pentru a acoperi aluniţa, apoi trataţi zona din jurul acesteia.

9. Înainte de folosirea aparatului cu IPL, pielea trebuie să fie curată și uscată sau trebuie aplicată o loțiune?

Pielea trebuie sa fie proaspăt rasă (cu maximum 24 ore înainte), curată și uscată. Așadar, nu se aplică nici o loțiune înainte de utilizarea Philips Lumea.

10. Trebuie evitat statul la soare, pe plajă sau la piscină?

În general cu cât evităm să stăm mai des la soare, cu atât este mai bine pentru sănătatea noastră. Știm cu toții, din avertizările medicilor cât de nociv poate fi soarele. Acesta este factorul numărul 1 de îmbătrânire a pielii, așadar eu, personal nu recomand expunerea la soare în general, fie că folosiți Lumea sau nu.

Nu avem voie să ne expunem la soare cu câteva zile înainte și post utilizare Philips Lumea. Cu cât pielea este mai albă și firul de păr mai închis la culoare, cu atât epilarea IPL va fi mai eficientă. Producătorii recomandă ca pielea să nu fie bronzată în timpul epilarii cu Lumea.

11. Efectul este pentru toată viața sau după o perioadă îndelungată când nu mai folosim acest epilator și revenim la unul normal, părul apare din nou ca înainte de tratament ?

Efectul epilării IPL, indiferent că executăm procedura cu Lumea sau la salon, este îndelungat ca rezultate. Este foarte posibil ca o bună parte din firele nedorite să nu mai apară niciodată, însă pentru rezultate cu adevărat eficiente ședințele trebuie repetate la câteva luni (exceptând ciclul inițial, când ședințele IPL se fac mai des).

În cazul fiecărei persoane, frecvența ședințelor variază, în funcție de nuanța pielii și a firelor.

Daca ne decidem să revenim la metode tradiționale, părul va crește în continuare mai rar și mai subțire, pentru timp indelungat.

12. Rămân semne pe piele în locurile unde erau firele de păr? De exemplu la epilatul cu ceară sau cu epilatorul normal se mai văd puțin firele în piele ca niște puncte negre.

Lumea acționează direct asupra rădăcinii, deci va distruge foliculul negru, acesta nerămânând vizibil.

Leave a Reply