Lampă UV și lampă LED pentru unghii. Diferențe și modele recomandate

lampi led uv

 

Alegerea unei lămpi pentru uscarea ojelor permanente și a gelurilor se poate dovedi de multe ori dificilă, mai ales dacă suntem începătoare în arta realizării manichiurii. În acest articol vom încerca să explicăm ce diferențe există între lampa UV pentru unghii și cele LED și sperăm ca o parte din informații să vă ajute să luați decizia potrivită.

 

Există două tipuri de lămpi UV folosite în saloane pentru întărirea gelurilor UV: tradiționale și LED. Chiar dacă aceste lămpi folosesc tipuri diferite de becuri, ambele variante emit UV și pot întări foarte repede produsele de unghii cu polimerizare UV. Becurile folosite în lampa UV tradiționala sunt “tuburi fluorescente”, în timp ce becurile utilizate în lampa LED sunt numite “diode emițătoare de lumină” sau LED, pe scurt.

 

Diferențele dintre cele două tipuri de lămpi pentru unghii:

 

Timpul de polimerizare

 

  • Lămpile LED au intensități mai mari ale lungimilor de undă UVA ceea ce asigură un timp mai rapid de polimerizare. Există lămpi care asigură o polimerizare chiar și în 5 secunde.
  • Lămpile UV, având o intensitate mai mică a lungimilor de undă fac ca procesul de polimerizare să dureze mai mult, acest proces putând dura până la 2 minute.

Ultra-violetele (UV) se împart în trei categorii principale: UVA, UVB si UVC. Fiecare dintre aceste categorii definesc o gamă largă de lungimi de undă UV găsite în lumina solară. Doar o mică fracțiune din multele lungimi de undă UV din lumina naturală solară sunt capabile să întărească gelurile UV. Tuburile UV pentru unghii sunt special concepute să emită UVA, cu foarte puține sau chiar deloc UVB și niciodată cu UVC. Gelurile UV sunt special formulate să polimerizeze folosind nivele foarte scăzute de UVA, mult mai puțin decât este necesar la bronzare.

 

Banda UVA conține 85 lungimi de undă diferite, nu toate acestea fiind utile la o polimerizare adecvată a gelului de unghii false. Aceste lungimi de undă au cea mai mică energie dintre toate tipurile de UV și prin urmare, sunt considerate mai sigure pentru expunerea pielii, în special în cazul expunerilor scurte sau/și rare, asa cum se întâmplă în cazul serviciilor de unghii false.

 

Formula unui produs de unghii cu polimerizare UV determină ce lungimi de undă sunt cele mai importante pentru polimerizarea adecvată și acest lucru poate varia foarte mult de la un produs la altul. Dacă o lampă UV nu se potrivește cu cerințele pentru polimerizare ale unui produs cu polimerizare UV, atunci este foarte posibil sa se întâmple o polimerizare în exces (“over-curing”) sau, o polimerizare incompleta (“under-curing”). conform Schoon Scientific.

 

Timpul de viață

 

  • Lampa LED poate fi folosită pentru perioade lungi de timp, între 35.000 si 50.000 de ore, iar odată arse becurile nu mai pot fi înlocuite.
  • Lampa UV poate fi folosită până la 10.000 de ore, iar becurile trebuie înlocuite o dată la 2 – 4 luni în funcție de cât de des a fost utlizată.

 

Consumul de energie și greutatea 

 

Lămpile UV consumă mai multă energie, în timp ce lămpile LED sunt economice și eco-friendly. Acest lucru se datorează intensității lungimilor de undă.

 

Lămpile UV sunt mai grele în comparație cu lămpile LED care sunt mai ușoare și mai practice.

 

Recomandare:

 

Este recomandat ca atunci când cumpărăm geluri și oje semi-permanente de la un anumit producător să cumpărăm de asemenea și lămpi produse de aceștia pentru că doar așa vom obține cele mai bune rezultate. Produsele care se vor aplica pe unghie sunt concepute să lucreze exact pe aceleași lungimi de undă ca lămpile produse de aceeași companie.

 

Modele bune de lămpi UV și LED:

 

Lampa 36W Cupio Gold. Acest model cu lumină ultravioletă este perfect pentru polimerizarea gelurilor UV sau a ojelor permanente. Lampa de 36 W este prevazută cu două poziții de timer, una de 90 secunde și una de 120 secunde.

 

Lampa are suportul detașabil pentru o mai ușoară folosire a lămpii pentru pedichiura. Interiorul este căptușit cu oglindă reflectorizantă, ceea ce ajută la polimerizarea mai rapidă a gelului UV sau a ojelor permanente. Detalii aici.

 

Lampă led Cupio 9W. Lampa de unghii cu led este o invenție revoluționară, o tehnologie nouă care asigură o uscare rapidă, între 10 și 30 secunde. Poate fi folosită pentru perioade lungi de timp, între 35000 și 50000 de ore.

 

Este potrivită atât pentru manichiura, cât și pentru pedichiura, nu produce căldura, este ușoară și foarte practică la transport.

 

Lampa led este dotata cu timer, astfel după 60 de secunde se oprește automat. Este ideală pentru polimerizarea ojelor permanente și a gelurilor led. Puterea de 9W a lămpii led corespunde cu 36W pentru lampa UV. Detalii aici.

 

Lampa UV/Led 30W. Acest model folosește cele mai noi tehnologii din domeniu și este ideal pentru gelurile UV, led, soak off sau pentru ojele permanente.

 

Lampa este dotată cu leduri și cu micro neoane UV de ultimă generație. Are durată de viață foarte ridicată, 35.000 de ore și are consum foarte mic.

 

Micro neoanele UV reprezintă ultima inovație din domeniu. Este prevazută cu temporizator de 5 secunde, 20 secunde și 30 secunde. Timp de uscare este extrem de scurt. Detalii aici.

 

Leave a Reply